Indiase recepten

Soto Ajam betekent 'soep met kip'. Maar naast bouillon en kip gaan er nog veel meer ingrediënten en dan vooral ook kruiden in deze hele lekkere maaltijdsoep. Je moet dus wel rekening houden met een behoorlijk lange bereidingstijd als je deze soep wilt gaan maken. Dit kun je iets inkorten door…
Lees verder...
Nasi kuning is typisch een gerecht van de Indonesische keuken. Het is vaak een langkorrelige rijstsoort die geel van kleur is geworden door de bereidingswijze. Deze gele rijst ziet er niet alleen smakelijk en feestelijk uit, het staat ook bol van de symboliek voor de Indonesiërs. Nasi kuning wordt…
Lees verder...

Japanse recepten

Surninaamse bojo

Bojo is een populaire Surinaamse snack. Heerlijk als nagerecht met bezoek of gewoon lekker voor jezelf! De Surinaamse bonjo is overigen helemaal vegetarisch, dus voor de vegetariërs onder ons. Gewoon maken met het recept hieronder en…

Zelf teriyaki saus maken

In de Japanse keuken wordt vaak teriyaki bereidingswijze gebruikt. De vis of vlees wordt gebakken in een marinade. Deze bestaat voor een groot deel uit sojasaus. Door de marinade krijgt het gerecht een mooie glans. Teri staat voor de…

Yakitori

Yakitori betekend letterlijk geroosterde kip in het Japans. Deze heerlijk kipspiesjes worden gegrild boven een houtskool vuurtje. De kip wordt ingesmeerd met tare, een saus die vaak gemaakt is op basis van sojasaus. Dit gebeurd voor het…

Green Sweet assortiment