Naanbrood Jamie Oliver
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediƫnten
 • Half zakje droge gist van 7 gram
 • 1 theelepel vloeibare honing
 • 45 gram ongezouten boter
 • 250 gram bloem en nog beetje voor je aanrechtblad
 • Zeezout
 • 3 lepels magere yoghurt
 • 1 lepel zwarte komijn
Bereiding
 1. Voeg in een kom de gist toe aan 125 ml lauw warm water. Laat dit ongeveer 5 minuten staan totdat het begint te bubbelen.
 2. Smelt je boter op laag vuur in een kleine pan. Combineer ondertussen de bloem met een halve theelepel zout in een grote kom. Maak hierin een kommetje in het midden en voeg hieraan je smolten boter toe, de yoghurt en je mengsel van water en gist.
 3. Mix met een vork de natte delen door elkaar en neem steeds een stukje meer bloem mee. Zodra je het niet meer met de vork kan kneed je verder met je handen. Het deeg hoort zacht en plakkerig te zijn. Je kan nog wat water toevoegen als je denkt dat het te droog is.
 4. Kneed het deeg verder op je aanrechtblad. Doe hier eerst een laag bloem op om plakken te voorkomen. Kneed ongeveer 5 minuten tot alles mooi egaal is. Bloem daarna een kom in en voeg hier je deeg toe en plaats in op een warme plek voor ongeveer 1,5 uur. Het is klaar als je deeg ongeveer een dubbele hoeveelheid is.
 5. Je deeg is als het goed is erg luchtig. Gebruik je vuisten om de lucht er deels uit te slaan. Maak daarna van je deeg 6 balletjes en rol deze in een ovale vorm. Hou een dikte aan van 1,5 cm
 6. Zet een anti-aanbakpan aan op hoog vuur. Voeg een naan toe aan de pan en bak voor 5 tot 6 minuten. Draai de naan op de helft om.
 7. Smeer na het bakken de naan in met je resterende boter en strooi er een beetje komijn over heen. Zet de oven op laag vuur om de gebakken naanbroodjes warm te houden terwijl je de overige bakt.
Recipe by Eigenwijs koken at https://www.eigenwijskoken.nl/naanbrood-jamie-oliver/