Cha siu

2017-08-02
  • Opbrengst : 2 personen
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar in : 45m

Cha siu of tja sieuw is één van de meest populaire varkensvlees gerechten in de Chinese keuken. Wanneer eens in Chinatown bent geweest dan zal je de stukken vlees hangend voor de restaurant wel onthouden hebben. Voor veel Chinezen staat cha siu voor een heerlijk mals en smaakvol stukje varkensvlees met voldoende vet erop. Geserveerd met witte rijst is het een echte topper! Tijd om ook thuis aan de slag te gaan met het onderstaande recept.

Ingrediënten

  • 450 gram varkensbuik in twee lange strips
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 2 stuks gefermenteerde tofu
  • 1 lepel honing
  • 1 lepel Shaoxing (Chinese rijstwijn)
  • 1 lepel soja saus
  • 1 lepel oestersaus
  • 1 theelepel dikke soja saus
  • 1 theelepel vijfkruiden poeder
  • 1/4 theelepel witte peper poeder
  • 100 gram suiker

Stappenplan

Stap 1

Neem een kom en mix alle ingrediënten door elkaar. Voeg hieraan je varkensvlees toe en laat die een nachtje marineren. Natuurlijk kan je dit korter doen maar hoe langer hoe beter minimaal is toch wel 2 uur.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats je vlees in een braadslee. Behoud je marinade, deze hebben we straks nog nodig. Bak voor ongeveer 15 minuten en haal daarna uit de oven.

Stap 3

Haal je braadslee uit de oven en draai je varkensbuik om. Smeer hem in met je overige marinade. Het kan zijn dat het wat donker eruit ziet, dit is heel normaal. Bak voor nogmaals 15 minuten.

Stap 4

Wanneer je cha siu klaar is snij je deze in kleine hapklare stukjes en serveer het met witte rijst.

Soort recept: Ingredients:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Chinese tomatensoep zoals bij de Chinees

    Chinese tomatensoep