Kip ketjap

2017-07-16
  • Opbrengst : 4 personen
  • Aantal porties : 4

Een klassieker uit de Indonesische keuken kun je kip ketjap wel noemen. Gemarineerd vlees is altijd lekker. Door de kip een dag van te voren vast in de marinade te zetten zal de smaak van de ketjap helemaal door het vlees heentrekken. Af en toe even omroeren doet daarbij wonderen. Goed lang marineren geeft garantie voor echt heerlijk vlees. De kip kun je eventueel ook vervangen door varkenslappen, maar dan maak je ineens babi ketjap. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels olie
  • 4 kipfilets
  • 800 gram sperziebonen
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel, gehakte verse gember
  • 200 milliliter zoete ketjap (manis)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chilipeper
  • halve theelepel zout
  • rijst voor 4 personen

Stappenplan

Stap 1

Je begint met het in blokjes of reepjes snijden van de kip. Dan ga je de ui, de knoflook, de gember, de ketjap, de honing, het citroensap, het zout en de chilipeper bij elkaar in een in een ruime schaal die in de koelkast past door elkaar roeren. Als alles goed gemengd is voeg je hier de stukjes kip bij. Roer dit ook goed om en om tot alle kip bedekt is met de ketjap saus. Dek de schaal af en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast. Een dag van tevoren klaar maken is het beste. Lang marineren geeft de kip extra smaak.

Stap 2

Kip ketjap met bonen en rijst Na het marineren verhit je olie in een braadpan en daar voeg je de gemarineerde kip met de ketjapmarinade aan toe. Bak de kip kort en roer het continu om en om. Hiermee voorkom je dat de marinade aan gaat branden. Zorg dat je ondertussen de sperziebonen en de rijst gekookt hebt om daar de heerlijk verse kip ketjap bij te kunnen serveren. Eet je het vlees liever allen met rijst, dan laat je de bonen gewoon achterwege natuurlijk.

Soort recept: Ingredients:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Zelf sambal maken

    Zelf sambal maken

  • Lontong koken

    Lontong

  • ajam pedis

    Ajam pedis

  • Nasi kuning

    Nasi kuning

  • Nasi Goreng Indonesisch

    Nasi Goreng