Lontong

2017-08-06
  • Opbrengst : 2 zakjes
  • Voorbereidingstijd : 1m
  • Kooktijd : 60m
  • Klaar in : 60m

Lontong is een gerecht van samengedrukte rijst die in het originele recepten in een bananenblad samengedrukt wordt. Het is onmiskenbaar voor de Indonesische keuken en wordt ook gevonden in Maleisië en Singapore. Doordat de rijst gekookt wordt in een bananenblad wordt het één groot blok. Deze wordt daarna in kleine stukjes gesneden als vervanging van de normale gekookte witte rijst. Dit gerecht wordt meestal op kamertemperatuur gegeten als bijgerecht van Indonesische pindasaus gerechten zoals gado gado en satay (saté).

Natuurlijk kan je de traditionele bereidingswijze gebruiken voor het maken van dit gerecht echter kan het tegenwoordig ook een stuk gemakkelijker. In de toko heb je voorverpakte lontong. Zakjes met daarin alvast gebroken rijst. Deze hoef je enkel nog te koken en daarna is het klaar.

Ingrediënten

  • Water
  • Lonton van de toko (kant en klaar)

Stappenplan

Stap 1

Zet een grote pan op het vuur met water. Hou er rekening mee dat de zakjes behoorlijk gaan groeien in formaat dus neem de grootste pan die je hebt.

Stap 2

Zodra het water kookt kan je het aantal zakjes dat je wilt bereiden toevoegen.

Stap 3

Laat ze ongeveer een uur koken en draai ze ondertussen af en toe even om.

Stap 4

Na het koken laat je de zakjes eerst volledig goed afkoelen. Als je eerder gaat snijden dan loopt het mis.

Stap 5

Zijn ze goed koud? Snij het dan in mooie vierkante blokjes en serveer bij je Indo gerecht of bewaar in de koelkast.

Soort recept: Ingredients:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Zelf sambal maken

    Zelf sambal maken

  • ajam pedis

    Ajam pedis

  • Nasi kuning

    Nasi kuning

  • Kip ketjap

    Kip ketjap

  • Nasi Goreng Indonesisch

    Nasi Goreng