Pad Thai

2017-07-16
  • Opbrengst : 2 personen
  • Aantal porties : 2

Pad Thai is wereldberoemd. En niet alleen in Thailand. Het noedel gerecht is een smaakvolle ambassadeur voor de Thai die al vele harten overal ter wereld heeft verwarmt. Letterlijk en figuurlijk. De Thai staan bekend om hun slanke postuur en dat is deels zeker te danken aan de hun keuken. Die is heel divers en zit boordevol met vis, garnalen en groenten. In alle kleuren het liefst. Alle kleuren op je bord is goed voor je en dat weten de Thai als de beste. En dat zie je terug in hun populaire Pad Thai. Het recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 10 gamba garnalen
  • 3 eetlepels olie
  • 150 gram gedroogde rijstnoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gestampte gedroogde chilipeper
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels tamarindewater (toko)
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde garnalen
  • 50 gram geroosterde pinda’s, grof gehakt
  • 2 gesneden lente-uitjes
  • 4 stuks kleingesneden baby paksoi
  • 2 eetlepels grof gehakte koriander
  • 1 limoen

Stappenplan

Stap 1

Begin met de noedels te garen volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet ze apart. Roer er wat olie door om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Vervolgens verhit je wat olie in een wok en fruit je daarin even de knoflook en het chilipoeder aan. Voeg dan de paksoi en de gamba's toe en roerbak ze totdat ze net gaar zijn. Vervolgens haal je het geheel even uit de wok en roerbak je in de wok de eieren tot ze net gaar beginnen te worden.

Stap 2

Voeg hier de vissaus, de chilisaus, de lente uien, het tamarindewater, de pinda's en de suiker aan toe en schep even snel om en om. Dan doe je de gedroogde garnalen, de koriander, noedels en de paksoi met de gamba's erbij. Blijf het geheel doorroeren totdat alles warm genoeg is om opgediend te worden.

Stap 3

Limoengarnering voor extra smaak Bovenop het bord of de kom met Pad Thai kun je nog plakjes limoen leggen zodat je gasten (of jijzelf natuurlijk) het limoensap nog door het noedel gerecht kunnen mengen.

Soort recept: Ingredients:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Tom Kha Kai

    Tom Kha Kai

  • Groene curry

    Groene curry

  • Thaise soep

    Thaise soep

  • Thaise kip

    Thaise kip