Soto Ajam

2017-07-16
  • Opbrengst : 6 personen
  • Aantal porties : 6

Soto Ajam betekent ‘soep met kip’. Maar naast bouillon en kip gaan er nog veel meer ingrediënten en dan vooral ook kruiden in deze hele lekkere maaltijdsoep. Je moet dus wel rekening houden met een behoorlijk lange bereidingstijd als je deze soep wilt gaan maken. Dit kun je iets inkorten door gebruik te maken van kant en klare kippenbouillon, maar als je het helemaal echt wilt doen zul je ook nog zelf bouillon moeten trekken van kip. De versie hieronder is geschikt voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 6 kippenbouten
  • 3 liter water
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 200 g gekookte aardappelen
  • 2 el ketjap manis 
  • 1 stukje verse gember
  • 1 citroen
  • 125 g taugé
  • 40 g selderij
  • 50 g gebakken uitjes
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 2 stengels citroengras
  • 3 stengels prei
  • 3 tenen knoflook
  • 2 grote uien
  • 6 gekookte eieren

Stappenplan

Stap 1

Begin met het gaarkoken van de kippenbouten samen met de bouillonblokjes en de gekneusde stengels citroengras. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Maak terwijl de kip kookt een boemboe in de keukenmachine van de djahé, koenjit, laos, ketoembar, laos en de gember. Verhit olie in een pan en roer hier de boemboe in tot hij goed doorgewarmd is. Daarna fruit je de fijngesneden uien en de knoflook hierin. Terwijl je dit een poosje laat garen kun je de kip uit het water halen en het vlees lostrekken van de botjes. De kip doe je terug in het water.

Stap 2

Voeg nu ook de boemboe met de uien en knoflook, de ketjap en de fijngesneden overige groenten toe. Laat dit een paar minuten koken tot de groenten bijna gaar zijn. Dan haal je de citroengrasstengels uit de pan en doe je de kleingesneden aardappels er juist nog weer bij.

Stap 3

Garnering De Ajam Soto nog even laten doorwarmen en dan opdienen, waarbij je de taugé, het citroensap, een gekookt ei en de selderij kunt gebruiken als laatste garnering en smaakmaker.

Soort recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Zelf sambal maken

    Zelf sambal maken

  • Lontong koken

    Lontong

  • ajam pedis

    Ajam pedis

  • Nasi kuning

    Nasi kuning

  • Kip ketjap

    Kip ketjap