Tempurabeslag

2017-07-10
  • Voorbereidingstijd : 10m

Tempura is een niet alleen een Japans gerecht maar ook een manier van bereiden. Gerechten met tempurabeslag eromheen worden eerst kort in het beslag gedoopt om daarna kort te frituren. Vaak wordt deze bereiding toegepast bij garnalen of groenten. Het is een Japanse bereidingswijze die alleen helemaal niet officieel uit Japan komt. Het werd namelijk pas in de 16de eeuw geïntroduceerd in het land en komt van origine uit Portugal.

Bij een juiste bereiding zal het beslag veranderen in een heerlijk krokant laagje!

Voorbereiding van je ingrediënten

Groenten

Gebruik zo vers mogelijke ingrediënten en snij deze in even grote stukken. Zo weet je dat ze op de zelfde manier zullen garen tijdens het frituren. Groentes gemaakt van de wortel zoals wortel, aardappel of zoete aardappel moet je niet grote snijden dan 1cm.

Garnalen

Verwijder de kop van de garnaal en pel de schaal eraf. Haal het darmkanaal eruit. Laat de staart eraan zitten maar schraap hier wel even met je mes overheen. daarna moeten we de garnaal insnijden zodat deze plat wordt. Een beetje lastig uit te leggen dus zie de onderstaande video:

 

Het frituren met tempurabeslag

Voeg de olie toe aan een wokpan en verwarm tot 170 graden. Geen thermometer bij de hand? Gebruik dan een drupje van je tempurabeslag. Gaat deze druppel direct naar de bodem dan is je olie te koud, is je druppel direct met een knapperig geluid en verdeelt hij zicht direct in de breedte dan is je olie te warm. Wanneer je druppel tempurabeslag naar ongeveer de helft van je pan zinkt om daarna weer te gaan drijven dan is je olie de juiste temperatuur.

Kooktijden 

Groenten: 160 tot 170 graden – beide kanten 1 minuut – totaal 2 tot 2,5 minuut
Vis: 190 graden – ongeveer 10 tot 20 seconden iets langer bij ontdooide vis

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 200 ml koud water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 lepels aardappelzetmeel
  • Zonnebloemolie

Stappenplan

Stap 1

Meng de bloem, bakpoeder en aardappelzetmeel door elkaar en zeeg het in een grote kom.

Stap 2

Voeg de ei toe aan een grote kom en klop hem stuk. Voeg het koude water toe en mix het geheel door elkaar.

Stap 3

Neem ongeveer 1/3 van je bloem en mix het voorzichtig door je water en ei. Gebruik hiervoor een vork.

Stap 4

Voeg langzaam nog 1/3 deel van je bloem toe en mix verder. voeg daarna het laatste deel toe.

 

Soort recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Tonkatsu

    Tonkatsu

  • Teriyaki saus

    Zelf teriyaki saus maken

  • yakitori

    Yakitori