Zelf teriyaki saus maken

2017-07-31
  • Opbrengst : 475 ml
  • Voorbereidingstijd : 1m
  • Kooktijd : 9m
  • Klaar in : 10m

In de Japanse keuken wordt vaak teriyaki bereidingswijze gebruikt. De vis of vlees wordt gebakken in een marinade. Deze bestaat voor een groot deel uit sojasaus. Door de marinade krijgt het gerecht een mooie glans. Teri staat voor de speciale glans, yaki voor het bakken.

De traditionele teriyaki saus wordt gemaakt van soja, suiker en rijstwijn. In de supermarkt kan je vaak verschillende soorten varianten kopen. Hou er alleen rekening mee dat deze niet de echte traditionele ingrediënten zoals knoflook die erin zou moeten zitten.

Met het onderstaande recept maak je in 10 minuten je eigen teriyaki saus. Een gemakkelijke recept van Jamie Oliver.

Ingrediënten

  • 350 ml koud water
  • 135 gr bruine suiker
  • 120 ml sojasaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 theelepel maïszetmeel
  • 1 theelepel sesamolie

Stappenplan

Stap 1

Neem een kom en voeg hieraan het water en de sojasaus toe. Voeg eerst de suiker toe, daarna de knoflookpoeder en als laatste het maiszetmeel. Mix alles goed door met een garde. We willen geen klontjes.

Stap 2

Voeg als laatste de sesamolie toe. Deze zal niet mengen met het geheel maar dat maakt niet uit tijdens het verdere bereiden wordt het één mooie saus.

Stap 3

Zet een koekenpan op het vuur en voeg je mengsel hieraan toe. Kook langzaam in totdat je een mooie stevige donkere saus hebt. Zie foto voor indicatie kleur.

Stap 4

Serveer bij je vis, vlees, groente of rijst. De teriyaki saus is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Soort recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Tonkatsu

    Tonkatsu

  • yakitori

    Yakitori

  • Tempurabeslag

    Tempurabeslag