Yakitori

2017-07-31
  • Opbrengst : 11 spiesjes
  • Voorbereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 12m
  • Klaar in : 42m

Yakitori betekend letterlijk geroosterde kip in het Japans. Deze heerlijk kipspiesjes worden gegrilled boven een houtskool vuurtje. De kip wordt ingesmeerd met tare, een saus die vaak gemaakt is op basis van sojasaus. Dit gebeurd voor het bakken maar soms ook tijdens de bereiding. Bij dit Yakitori recept smeren we de spiesjes zelfs na de bereiding nog een keertje in. Voor het maken van de saus hebben we mirin nodig. Mocht je dit niet beschikbaar hebben dan kan je dit eventueel vervangen door droge sherry. Ik zou het echter wel jammer vinden van het verschil in smaak is echt merkbaar en dat is jammer voor de Yakitori!

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen zonder botten
  • 9 groene uien
  • Neutrale olie
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 50 ml sake
  • 50 ml water
  • 2 theelepels bruine suiker
  • Bamboospiesjes

Stappenplan

Stap 1

Week als eerste de bamboespiesjes in water

Stap 2

Neem een kleine pan en voeg hieraan de mirin, sojasaus, water, bruine suiker en het groene gedeelte van je ui toe. Verhit dit op hoog vuur. Zodra het mengsel kookt verlaag je het vuur en laat je het langzaam inkoken. Stop zodra het ongeveer de helft van het begint volume is. Dit zou ongeveer 30 minuten moeten duren. Je saus is glanzend en dikker. Laat je saus afkoelen en zet één derde apart voor het latere coaten van je vlees.

Stap 3

Snij de witte delen van je groene ui af en leg deze opzij. Snij je kippendijen in mooie vierkante blokjes en we kunnen beginnen met het maken van de spiesjes. Voeg na elk stukje kippendij een stukje ui toe en doe dit om en om.

Stap 4

Zet je grill zo hoog mogelijk. Het liefst rond de 260 graden maar niet elke grill wil zo hoog. Bereid de bakblik voor op de manier zoals op de foto. Zorg ervoor dat je je ijzer goed invet om plakken te voorkomen. Plaats de spiesjes op je ijzer en plaats in de oven.

Stap 5

Na 6 minuten in de oven neem je een kwastje en smeer je de spiesjes in met je sausmengsel. Doe dit aan beide kanten en doe ze weer terug in de oven voor 4 tot 6 minuten. Controleer goed of de kip gaar is en haal uit de oven.

Stap 6

Leg je spiesjes op de schaal waarop je wil serveren. Neem een schoon kwastje en smeer ze nogmaals in met de saus. Neem hiervoor de saus die je eerder opzij hebt gezet. Zo weet je zeker dat er geen bacteriën van je rauwe kip in aanraking zal komen van je gegaarde gerecht. Geniet ervan!

Soort recept: Ingredients:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Tonkatsu

    Tonkatsu

  • Teriyaki saus

    Zelf teriyaki saus maken

  • Tempurabeslag

    Tempurabeslag