Neem een kleine pan en voeg hieraan de mirin, sojasaus, water, bruine suiker en het groene gedeelte van je ui toe. Verhit dit op hoog vuur. Zodra het mengsel kookt verlaag je het vuur en laat je het langzaam inkoken. Stop zodra het ongeveer de helft van het begint volume is. Dit zou ongeveer 30 minuten moeten duren. Je saus is glanzend en dikker. Laat je saus afkoelen en zet één derde apart voor het latere coaten van je vlees.
Snij de witte delen van je groene ui af en leg deze opzij. Snij je kippendijen in mooie vierkante blokjes en we kunnen beginnen met het maken van de spiesjes. Voeg na elk stukje kippendij een stukje ui toe en doe dit om en om.
Zet je grill zo hoog mogelijk. Het liefst rond de 260 graden maar niet elke grill wil zo hoog. Bereid de bakblik voor op de manier zoals op de foto. Zorg ervoor dat je je ijzer goed invet om plakken te voorkomen. Plaats de spiesjes op je ijzer en plaats in de oven.
Na 6 minuten in de oven neem je een kwastje en smeer je de spiesjes in met je sausmengsel. Doe dit aan beide kanten en doe ze weer terug in de oven voor 4 tot 6 minuten. Controleer goed of de kip gaar is en haal uit de oven.
Leg je spiesjes op de schaal waarop je wil serveren. Neem een schoon kwastje en smeer ze nogmaals in met de saus. Neem hiervoor de saus die je eerder opzij hebt gezet. Zo weet je zeker dat er geen bacteriën van je rauwe kip in aanraking zal komen van je gegaarde gerecht. Geniet ervan!