Breng het water aan de kook met daarin de bouillonblokjes en de kokosmelk. Doe daarin de kleingesneden stengel citroengras, de fijngesneden peper (met zaad is pittiger), de kleingesneden gember en de gekneusde limoenblaadjes en laat dit zachtjes een beetje koken. Wel oppassen met de kokosmelk, dat kan overkoken.
Dan ga je verder met het kleinsnijden van de kip en dat doe je daarna ook in het kokende mengsel.
Terwijl je wacht tot de kip gaar is kun je de paddenstoelen en de lente uien klein snijden en aan de soep toevoegen. Deze hoeven maar enkele minuten mee te koken. Ze moeten niet te gaar worden. Net beetgaar is prima in een Thaise soep.
Haal de soep nu van het vuur en voeg voor de finishing touch nog de vissaus, de suiker en het sap van de limoenen toe. Om het geheel helemaal af te maken kun je er nog wat verse koriander doorheen roeren of dit op de kommen met soep leggen ter garnering.
De soep kun je meteen opdienen, maar als je hem even hebt laten staan om nog verder op smaak te komen, dan wordt hij alleen maar nog lekkerder.