Was de jasmijnrijst in een zeef totdat het water helder is. Voeg de rijst toe zodra het water kookt en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur in 10-12min beetgaar. Neem van het vuur en laat de rijst afgedekt tot aan het serveren rusten.
Snijdt alle groenten en de kip in kleine stukjes. Doe daarna de olie in een wok en bak hierin de kipfilet lichtbruin en gaar. Haal de kipstukjes uit de wok en leg ze apart.
Daarna bak je in de olie de cashewnoten en de chilipepers even licht aan. Pas op dat ze niet verbranden. Haal ook de noten en de pepers weer uit het vet en zet ze apart.
Vervolgens in de olie de chilipasta, de oestersaus, de sojasaus en de ketchup even aanbakken. Dit geheel een paar minuten op smaak laten komen en dan de uien, de wortels en de paprika toevoegen.
Als de groenten beetgaar geworden zijn voeg je de kip, de chilipepers en de cashewnoten weer toe. Samen met de eetlepel suiker en de lente uien. Schep het geheel nog even goed om en om tot het warm is en serveer op een bord met de rijst (of mie).