Je begint met het verhitten van de olie in een braadpan. Dan eerst de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, het blikje tomatenpuree, de zoete ketjap en de peper aanfruiten.
Daarna voeg je de kokosmelk en het water toe. Daarin doe je ook het bouillonblokje en de rijst. Dit laat je even 5 minuten doorkoken en daarna zet je het vuur lager.
Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur in ongeveer 20 minuten de rijst gaar worden in het vocht. Als je snelkookrijst gebruikt, dan is 10 minuten lang genoeg. Als het te vochtig blijft nadat de rijst gaar is, dan nog even het deksel van de pan halen en het vocht laten inkoken.
Ondertussen kun je in een andere pan of wok de in fijne repen gesneden spitskool even wat gaar bakken in olie. De garnalen en de kabeljauw kun je het beste even 10 minuten mee laten garen bovenop de rijst. Vis is snel gaar, dus af en toe moet je wel even kijken hoe het met de garing is.
Zodra de vis en de kool (beet)gaar zijn, dan kun je dit door het rijstmengsel heen scheppen en alles in één pan uitserveren.