1theelepelzwarte peper of 6 geplette pimentkorrels
3takjes verse selderij
4eieren
Scheutje melk
half glas water
blikje tomatenpuree
klein stukje verse gember
1theelepeltrassi
300gramkippendijen
Bereiding
De mie of spaghetti bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen verhit je wat olie in een wok en je fruit er de fijngesneden ui, de geperste knoflook, de kruiden, de peper, de fijngesneden gember, de trassi, de fijngestampte gedroogde garnalen met de peper of pimentkorrels, de tomatenpuree samen met de zoete en zoute ketjap in aan.
Daarna de in stukken gesneden kippendijen erbij en deze bakken tot alles lichtbruin en gaar is. Dan voeg je nog het halve glas water en de bouillonblokjes toe. Dan de rietsuiker erbij en even een minuut of 3 laten doorkoken. Daarna roer je voorzichtig de beetgare spaghetti of mie erdoorheen om mee op te warmen.
Terwijl dit doorwarmt kun je in een andere pan nog een grote omelet bakken van de eieren en de melk om de omeletreepjes als laatste nog even door de bami te roeren. Eventueel nog op smaak brengen met wat zout of extra peper.
Tot slot nog de fijngehakte selderij erover heen en het geheel opdienen op een bord, waar je ter garnering en voor de frisheid nog wat tomaat en komkommer op de bami kunt leggen.