1pot Surninaamse pindakaastoko of supermarkt of gewone pindakaas met 1 theelepel sambal erdoor
snufjegemalen pimentkorrels
verse selderij
1blokje groentebouillon
Bereiding
In een soeppan in de olie de fijngesneden ui en knoflook even aanfruiten tot het glazig wordt. Daarna de fijngesneden paprika toevoegen en ook even meebakken. Vervolgens giet je het water samen met het bouillonblokje in de pan en brengt het aan de kook. Als het water kookt dan voeg je de in stukken gesneden aardappels, de ketjap en de piment toe. Dit laat je vervolgens ongeveer 20 minuten koken totdat de aardappels zacht zijn.
Terwijl de soep kookt lepel je er in stukjes en beetjes de pindakaas met de helft van de (fijngehakte) pinda's door. Dit moet met beleid. Steeds pas weer pindakaas toevoegen als de vorige schep door de soep heen 'verdwenen' is.
Als alle pindakaas in de soep zit en de aardappels zacht zijn, voeg dan nog de tweede helft van de fijngehakte pinda's en de peterselie toe. Heel even een minuut of drie meekoken en dan is de soep klaar om opgediend te worden. Je kunt er eventueel nog wat zout aan toevoegen als je de soep niet zout genoeg vindt.