Begin met de noedels te garen volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet ze apart. Roer er wat olie door om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Vervolgens verhit je wat olie in een wok en fruit je daarin even de knoflook en het chilipoeder aan. Voeg dan de paksoi en de gamba's toe en roerbak ze totdat ze net gaar zijn. Vervolgens haal je het geheel even uit de wok en roerbak je in de wok de eieren tot ze net gaar beginnen te worden.
Voeg hier de vissaus, de chilisaus, de lente uien, het tamarindewater, de pinda's en de suiker aan toe en schep even snel om en om. Dan doe je de gedroogde garnalen, de koriander, noedels en de paksoi met de gamba's erbij. Blijf het geheel doorroeren totdat alles warm genoeg is om opgediend te worden.
Bovenop het bord of de kom met Pad Thai kun je nog plakjes limoen leggen zodat je gasten (of jijzelf natuurlijk) het limoensap nog door het noedel gerecht kunnen mengen.