Je begint met het in blokjes of reepjes snijden van de kip.
Dan ga je de ui, de knoflook, de gember, de ketjap, de honing, het citroensap, het zout en de chilipeper bij elkaar in een in een ruime schaal die in de koelkast past door elkaar roeren.
Als alles goed gemengd is voeg je hier de stukjes kip bij. Roer dit ook goed om en om tot alle kip bedekt is met de ketjap saus. Dek de schaal af en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
Een dag van tevoren klaar maken is het beste. Lang marineren geeft de kip extra smaak.
Na het marineren verhit je olie in een braadpan en daar voeg je de gemarineerde kip met de ketjapmarinade aan toe.
Bak de kip kort en roer het continu om en om. Hiermee voorkom je dat de marinade aan gaat branden.
Zorg dat je ondertussen de sperziebonen en de rijst gekookt hebt om daar de heerlijk verse kip ketjap bij te kunnen serveren. Eet je het vlees liever alleen met rijst, dan laat je de bonen gewoon achterwege natuurlijk.