Begin met het garen van de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de mie beetgaar is, dan afspoelen met koud water en apart zetten. Liefst houd je het warm. Ondertussen kun je de groenten en het vlees in kleine stukjes of reepjes snijden. Hoe fijner, hoe beter. Dan verhit je de olie in een wok en daarin doe je de ketoembar, de fijngehakte gember, de djinten en de ketjap. Daarna voeg je de uien en de knoflook toe en dit alles laat je even een minuut of 5 fruiten en op smaak komen.
Dan voeg je de repen varkensvlees toe. Dit kun je ook vervangen door stukjes kipfilet. Als het vlees begint te garen, doe er dan ook de in ringen of reepjes gesneden rode peper bij. Als je de pitjes laat zitten, dan is de peper heet. Haal je de pitjes eruit, dan wordt de bami wat minder pittig. Dan nog de prei en een theelepel zout toevoegen en doorroeren. Als de prei zacht begint te worden doe je pas de taugé erbij. Dit hoeft nog maar een minuut of 2 mee te bakken.
Om je bami goreng helemaal compleet te maken kun je ondertussen in een andere pan de eieren bakken als spiegelei, roerei of omelet (met melk). Na het opdienen van de bami goreng kun je het ei als garnering bovenop de bami serveren.