1decilitertandoori-pasta of 3 eetlepels tandoori-kruiden
2deciliteryoghurt
2eetlepelscitroensap
2eetlepelsolie
Bereiding
Allereerst zullen we beginnen met het maken van de marinade. Dit doe je door de tandoorikruiden te mixen met het citroensap, yoghurt en de olie.
Voeg je kippenpoten toe aan je mix en laat dit zo lang mogelijk marineren in de koelkast. In dit recept houden we 2 uur aan maar je kan het prima en dag van te voren in de koelkast plaatsen. Goed marineren zal ervoor zorgen dat je kip mooi mals wordt van binnen.
Laat na het marineren je kippenpoten eerst op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 220 graden en plaats de poten in een braadslee of ovenschaal. Plaats deze midden in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar. De kip moet van buiten knapperig zijn en van binnen mals.
Dit gerecht wordt normaal geserveerd met rijst. Een komkommersalade en yoghurtsausje maken het helemaal af in een lekker fris gerecht!