Vervolgens mixen we de inmiddels ontdooide cassave, kokos, rozijnen, melk, kaneel, suiker, essences en het zout luchtig door elkaar.
Nu kunnen we boter laten smelten, dit kun je gewoon in een kleine pannetje doen. Is het gesmolten? Doe dit dan door het beslag.
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe het mengsel in een beboterd bakblik (het kan ook in een glazen)
Strooi de suikermuisjes en bak de bojo in ongeveer 45-60 minuten gaar tot de korst een bruin kleurtje heeft gekregen en het niet meer nat aanvoelt. De baktijd verschilt tussen een hetelucht-oven en een elektrische oven, houdt daarom je bojo goed in de gaten. Het mag niet te donker worden anders gaat het ten koste van de smaak!
Om te controleren of het goed gaar is kun je gebruik maken van een satestokje. Prik met het stokje in de bojo, als het droog blijft is het gaar.
Variatietip: desgewenst kun je aan het eind gekleurde muisjes strooien over je Surinaamse bojo. Niet de boterham muisjes maar de wat fijnere die ook te koop zijn bij de Albert Heijn)