Snijd alle groenten in kleine, fijne reepjes. De smaakmakers kun je fijnmalen in een vijzel. Dit zijn de stengels sereh, de stukjes gember, de koriander, de basilicum en de limoenblaadjes.
Breng in de tussentijd een liter water met kippenbouillonblokjes volgens de verpakking aan de kook. Voeg hier de vissaus, de fijngemalen smaakmakers, het sap van de limoenen en de suiker aan toe. Voor een romige, meer zoet smaak kun je eventueel nog een pakje kokosmelk toevoegen.
Als het water een paar minuten gekookt heeft, voeg dan de gewassen gamba's , de fijngesneden groenten en paddenstoelen toe en laat alles nog even een paar minuten meekoken.
De groenten moeten wel beetgaar blijven en gamba's hebben ook maar een paar minuten nodig om gaar te worden, dus niet te lang koken. Haal de soep van het vuur en dien op met nog wat fijngeknipte verse koriander bovenop de soep in de kom of het bord. Een soep die niet alleen heel lekker is, maar ook nog eens supergezond.