Japanse recepten

Bij Japanse recepten denk je al snel aan sushi en natuurlijk van alles met rijst. Maar er is natuurlijk nog veel meer dan dat!

Tonkatsu

Tonkatsu

Soort recept:
Gemiddeld cijfer: (0 / 5)

Tonkatsu is een heerlijk Japans gerecht bestaande uit gefrituurd varkensvlees met een heerlijke paneerlaag. De ...

Lees verder
Teriyaki saus

Zelf teriyaki saus maken

Soort recept:
Gemiddeld cijfer: (0 / 5)

In de Japanse keuken wordt vaak teriyaki bereidingswijze gebruikt. De vis of vlees wordt gebakken ...

Lees verder
yakitori

Yakitori

Soort recept:
Gemiddeld cijfer: (0 / 5)

Yakitori betekend letterlijk geroosterde kip in het Japans. Deze heerlijk kipspiesjes worden gegrilled boven een ...

Lees verder
Tempurabeslag

Tempurabeslag

Soort recept:
Gemiddeld cijfer: (0 / 5)

Tempura is een niet alleen een Japans gerecht maar ook een manier van bereiden. Gerechten ...

Lees verder

Japanse recepten

De Japanse keuken herken je door de eenvoud maar ook respect voor zuivere smaken. De keuken is heel anders dan de buurlanden, zo wordt er veel minder vlees gegeten maar veel rijst, vis en soja.

Rijst is de basis van vele gerechten en de hoofdbron van koolhydraten. Door de rijst voel je je vol en voldaan en zal je minder snel overeten.

Vis wordt in Japan vaak rauw gegeten. De puurste vorm die maar mogelijk is en vol met alle voedingsstoffen. De vette vis die vaak gegeten wordt bevat tevens veel omega 3 vetzuren.