Categorie

Japanse recepten

De Japanse keuken is enorm uitgebreid. Van sushi tot teriyaki en van noedels tot okonomiyaki, het is allemaal Japans. In 2013 kreeg “washoku”, de puur traditionele manier van eten bereiden (dus zonder invloeden uit andere landen), van de UNESCO het predikaat Cultureel Werelderfgoed. Daarmee voegt de traditioneel Japanse bereidingswijze zich bij een handje vol internationale culinaire hoogstandjes.

Natuurlijk geeft zo’n titel de Japanse keuken de eer die ze verdient, maar het legt ook de lat hoog voor chefs in spé. Gelukkig hoeft Japans koken helemaal niet moeilijk te zijn. Deze authentieke Japanse recepten zijn samengesteld door onze eigen Kana, geboren en getogen net buiten de stadsgrenzen van Kobe. Alle deze recepten zijn eenvoudig zelf thuis te maken met ingrediënten uit de Nederlandse supermarkt.

Onderstaande gerechten vind je terug op onze website:

  • Tonkatsu
  • Oyakodon – verschijnt binnenkort
  • Takoyaki – verschijnt binnenkort
  • Sukiyaki – verschijnt binnenkort
  • Shabu shabu – verschijnt binnenkort
  • Tatsuta-age – verschijnt binnenkort
  • Okonomiyaki – verschijnt binnenkort
  • Yakitori
  • Zelf Teriyaki Saus Maken
  • Tempurabeslag