Chinese gerechten

De Chinese keuken kent vele verschillende tradities en dan is niet vreemd want China is natuurlijk een enorm groot land. Toch zijn er wel verschillende gelijkenissen in Chinese gerechten en recepten. Zo wordt vaak als basis rijst gebruikt, zijn kip en eed veel gebruikte gevogelte en houden ze van evenwichtige gerechten.  

Chinese tomatensoep zoals bij de Chinees

Chinese tomatensoep

Soort recept:
Gemiddeld cijfer: (0 / 5)

Echte lekkere Chinese tomatensoep zoals bij de Chinees kan je ook zelf maken natuurlijk. Of ...

Lees verder
cha siu

Cha siu

Soort recept:
Gemiddeld cijfer: (0 / 5)

Cha siu of tja sieuw is één van de meest populaire varkensvlees gerechten in de Chinese ...

Lees verder

Veel van de gerechten in deze keuken worden bereidt in een grote wok op hoog vuur. Zowel vlees als groente worden hieraan toegevoegd en als laatste vaak een lekkere saus. Als het beetgaar is wordt het geserveerd met rijst, mie of noedels. Middels het yin-yang principe worden verschillende ingrediënten met elkaar gecombineerd waarbij je wellicht niet direct een goede combi zou verwachten. Daarna wordt dit gerecht gegeten met de bekende stokjes. De tafel komt vol te staan met verschillende bakjes en je kan overal wat van nemen. Vooraf krijg je een lekkere soep of loempia’s.