Lekkere en snelle bami met kipdijfilet!

0

Bami is een heerlijk en gezond gerecht dat niet veel tijd kost om te maken. Zo ook dit onderstaand recept voor de Surinaamse recept variant van HelloFresh met malse kippendijfilet! De kip die we hier hebben gebruikt, is al gekruid met 5 Spices. Dit Oosterse 5-kruidenmengel bestaat uit kaneel, kruidnagel, venkelzaad, steranijs en Sichuan peper. Dat laatste zorgt voor extra pit!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Verse gember (duimgrootte)
  • Knoflook (2 teentjes)
  • Kippendijfilet (200 gr)
  • Bami groentemix (450 gr)
  • Sojasaus (20 ml)
  • Eiernoedels (150 gr)
  • Ketjap manis (2 eetlepels)
  • Zonnebloemolie (1 eetlepel)
  • Peper en zout

Overige benodigdheden

  • Mes
  • Wok met deksel
  • Kookpan met deksel

Zo maak je het!

  1. Kook 1 liter water in een pan met deksel voor de noedels. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing. Schil intussen de gember en snijd deze fijn. Hetzelfde doe je met de knoflook. Je kunt er ook voor kiezen om de gember en knoflook te persen of raspen voor een meer intensere smaak.
  2. Doe de zonnebloemolie in de wok en bak hier de kip in 6 minuten gaar op middelhoog vuur. Halverwege doe je er de gember, knoflook en de groente bij.
  3. Voeg er sojasaus en ketjap aan toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm het geheel met deksel op de pan zo’n 5 tot 7 minuten.
  4. Giet intussen de noedels af en spoel deze onder koud water. Vervolgens voeg je de noedels toe aan de wok met de overige ingrediënten hussel je alles nog 1 minuut op hoog vuur door elkaar.
  5. Verdeel de bami over twee borden en voeg er eventueel nog wat extra ketjap aan toe.

Lekkere en snelle bami met kipdijfilet!

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eigenwijskoken

Ingrediënten

Ingrediënten

  • Verse gember duimgrootte
  • 2 teentjes Knoflook
  • 200 gram Kippendijfilet
  • 450 Bami groentemix
  • 20 mlSojasaus
  • 150 gram Eiernoedels
  • 2 eetlepels Ketjap manis
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Overige benodigdheden

  • Mes
  • Wok met deksel
  • Kookpan met deksel

Bereiding

  • Kook 1 liter water in een pan met deksel voor de noedels. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing. Schil intussen de gember en snijd deze fijn. Hetzelfde doe je met de knoflook. Je kunt er ook voor kiezen om de gember en knoflook te persen of raspen voor een meer intensere smaak.
  • Doe de zonnebloemolie in de wok en bak hier de kip in 6 minuten gaar op middelhoog vuur. Halverwege doe je er de gember, knoflook en de groente bij.
  • Voeg er sojasaus en ketjap aan toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm het geheel met deksel op de pan zo'n 5 tot 7 minuten.
  • Giet intussen de noedels af en spoel deze onder koud water. Vervolgens voeg je de noedels toe aan de wok met de overige ingrediënten hussel je alles nog 1 minuut op hoog vuur door elkaar.
  • Verdeel de bami over twee borden en voeg er eventueel nog wat extra ketjap aan toe.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept