5 voordelen aan koolhydraatarme recepten

0

Je kunt prima afvallen met koolhydraatarme recepten, maar er zijn veel meer voordelen te benoemen aan het eten van gerechten met minder koolhydraten. Lange tijd werd gedacht dat calorieën in zijn totaliteit de boosdoeners waren. Vele diëten zijn dan ook op die gedachte gestoeld en gaan eigenlijk alleen maar uit van het voorkomen van calorieën. Het gaat echter niet zozeer om de calorieën, maar om de koolhydraten (naast eiwitten en vetten vormen koolhydraten de calorieën). Door deze te minderen kun je extreem snel, verstandig en verantwoord afvallen. Maar het goede nieuws is dat er meer te behalen valt. Je kunt niet alleen afvallen met koolhydraatarme recepten, maar ook van heel veel andere gezondheidsvoordelen profiteren. We bespreken 5 van deze voordelen in dit artikel.

Te hoge bloeddruk

Mensen met een te hoge bloeddruk krijgen van de dokter vaak allerlei medicijnen en tips om de bloeddruk te verlagen. Zelden leidt dit tot het gewenste effect. Maar wat blijkt bij het eten van koolhydraatarme gerechten? Mensen die vaak koolhydraatarm eten hebben minder vaak een te hoge bloeddruk. Dat komt mede door de samenstelling van het eten en het weren van koolhydraten. Koolhydraten zitten vaak in voeding die je snel op kan warmen en die kant-en-klaar is (denk aan sausjes en dipjes, aan voorgegaarde producten, diepvriesproducten enzovoorts). Deze producten zijn vaak ook erg zout. Dat zou een reden kunnen zijn dat juist mensen met een hoge bloeddruk ook heel veel baat hebben bij koolhydraatarme gerechten.

Lager cholesterol

Waarom hebben zoveel mensen een te hoog cholesterol? Dat heeft alles te maken met de ongezonde voeding die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben. Veel voeding lijkt gezond, omdat het de betiteling “gezond en verantwoord” draagt, maar blijkt dat helemaal niet te zijn. De regels daarin zijn een stuk minder streng dat aangenomen wordt. Het is dus belangrijk om je cholesterol zelf onder controle te krijgen door gezonder te gaan eten. Koolhydraatarm eten helpt je daarbij, want vaker dan eens is aangetoond dat mensen die regelmatig koolhydraatarm koken, een stuk lagere cholesterol hebben.

Voorkom diabetes

Suikerziekte (diabetes) wordt veroorzaakt door een overschot aan suikers in je voedingspatroon. Het is dus goed om dit te voorkomen door suikers uit je voeding te weren. En dat is nu precies wat een koolhydraatarm recept doet. Je eet veel minder suikers en zal dus veel minder risico lopen op diabetes.

Obesitas

We hebben het in dit artikel gehad over afvallen. Je moet afvallen als je overgewicht hebt, maar zeker als je obesitas hebt. Mensen die gezond eten en drinken hebben veel minder aanleg voor obesitas dan mensen die ongezond eten en drinken. Wie koolhydraatarme gerechten bereidt zal dan ook veel minder kans lopen op obesitas. Obesitas is echt een ziekte en gaat veel verder dan overgewicht. Wie obesitas heeft is gevaarlijk te zwaar en moet ook echt zien af te vallen. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, is dit een ideale reden om te beginnen aan het bereiden van koolhydraatarme gerechten.

Gelukkiger mens

Tot slot zal je beseffen dat je een gelukkiger mens wordt als je lekkerder in je vel zit. Geestelijk en fysiek gezond zijn heeft dus heel erg veel met elkaar te maken. Mensen die niet ziek zijn, geen overgewicht hebben en fit zijn om te kunnen gaan en staan waar ze willen, zijn over het algemeen heel erg gelukkig. Je kunt je dus ook gelukkig eten. Door over te gaan op koolhydraatarme recepten kun jij ervoor zorgen dat je niet alleen fysiek sterker wordt, gezonder wordt, maar ook geestelijk veel meer zelfvertrouwen. Dat zal je helpen om een gelukkiger mens te worden. Nu en in de toekomst.
Zo zie je maar dat koolhydraatarme gerechten veel verder gaan dan alleen maar afvallen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.