Cha siu

0

Cha siu of tja sieuw is één van de meest populaire varkensvlees gerechten in de Chinese keuken. Wanneer eens in Chinatown bent geweest dan zal je de stukken vlees hangend voor de restaurant wel onthouden hebben. Voor veel Chinezen staat cha siu voor een heerlijk mals en smaakvol stukje varkensvlees met voldoende vet erop. Geserveerd met witte rijst is het een echte topper! Tijd om ook thuis aan de slag te gaan met het onderstaande recept.

Cha siu recept

  • 450 gram varkensbuik in twee lange strips
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 2 stuks gefermenteerde tofu
  • 1 lepel honing
  • 1 lepel Shaoxing (Chinese rijstwijn)
  • 1 lepel soja saus
  • 1 lepel oestersaus
  • 1 theelepel dikke soja saus
  • 1 theelepel vijfkruiden poeder
  • 1/4 theelepel witte peper poeder
  • 100 gram suiker

Cha sui maken

  • Neem een kom en mix alle ingrediënten door elkaar. Voeg hieraan je varkensvlees toe en laat die een nachtje marineren. Natuurlijk kan je dit korter doen maar hoe langer hoe beter minimaal is toch wel 2 uur.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats je vlees in een braadslee. Behoud je marinade, deze hebben we straks nog nodig. Bak voor ongeveer 15 minuten en haal daarna uit de oven.
  • Haal je braadslee uit de oven en draai je varkensbuik om. Smeer hem in met je overige marinade. Het kan zijn dat het wat donker eruit ziet, dit is heel normaal. Bak voor nogmaals 15 minuten.
  • Wanneer je cha siu klaar is snij je deze in kleine hapklare stukjes en serveer het met witte rijst.
Cha siu
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 450 gram varkensbuik in twee lange strips
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 2 stuks gefermenteerde tofu
  • 1 lepel honing
  • 1 lepel Shaoxing (Chinese rijstwijn)
  • 1 lepel soja saus
  • 1 lepel oestersaus
  • 1 theelepel dikke soja saus
  • 1 theelepel vijfkruiden poeder
  • ¼ theelepel witte peper poeder
  • 100 gram suiker
Bereiding
  1. Neem een kom en mix alle ingrediënten door elkaar. Voeg hieraan je varkensvlees toe en laat die een nachtje marineren. Natuurlijk kan je dit korter doen maar hoe langer hoe beter minimaal is toch wel 2 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats je vlees in een braadslee. Behoud je marinade, deze hebben we straks nog nodig. Bak voor ongeveer 15 minuten en haal daarna uit de oven.
  3. Haal je braadslee uit de oven en draai je varkensbuik om. Smeer hem in met je overige marinade. Het kan zijn dat het wat donker eruit ziet, dit is heel normaal. Bak voor nogmaals 15 minuten.
  4. Wanneer je cha siu klaar is snij je deze in kleine hapklare stukjes en serveer het met witte rijst.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe: