
Chinese tomatensoep
Echte lekkere Chinese tomatensoep zoals bij de Chinees kan je ook zelf maken natuurlijk. Of het een echte traditionele soep is betwijfelen wij ons echter maakt het niks uit, het smaakt lekker! Nou zijn de bezorgrestaurants bijna altijd open dus is het bestellen van deze maaltijd niet lastig toch kan het natuurlijk zo zijn dat je lekker zelf in de keuken wil staan en een soepje wil maken.
Chinese tomatensoep recept
- 1 liter water
- 1 liter gezeefde tomaten
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kippenbouillonblokjes
- Blikje tomatenpuree
- 6 eetlepels suiker
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel djahe (gemberpoeder)
- 1 theelepel sereh (citroengras)
- 1 eetlepels maizena
- Handje einoedels of mihoen
Chinese tomatensoep maken
- Snij de ui in kleine stukjes. Begin daarna met het snijden van je kipfilet. Deze mag ik kleine blokjes die je hapklaar zou kunnen eten.
- Neem een pan en fruit hierin de uitjes totdat ze glazig zijn. Voeg daarna de kipfilet toe en bak deze langzaam gaar.
- Wanneer je kip gaar is voeg je de knoflook en tomatenpuree toe. Bak dit even kort en blus af met een liter water. Voeg de bouillon blokjes toe en nu is het tijd het geheel een uurtje zacht te laten pruttelen. Zo komende de smaken helemaal vrij.
- Haal de stukjes vlees uit de soep en zet deze opzij.
- Voeg 1 liter gezeefde tomaten toe en breng je soep weer aan de kook.
- Maak een mengsel van je suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh. Als alles door elkaar is voeg je het toe aan je Chinese soep.
- Meng in een tweede schaaltje de maïzena met koud water en roer dit tot dat het een gladde mix is. Voeg het daarna toe aan je soep en roer het een tijdje goed door.
- Voeg de noedels of mihoen toe en laat het nog ongeveer 20 minuten lekker sudderen. Voor het serveren voeg je de kip weer toe. De soep is prima direct te eten maar net zo lekker na een nachtje in de koelkast. Serveer eventueel met wat croutons.

Ingrediënten
- 1 liter water
- 1 liter gezeefde tomaten
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kippenbouillonblokjes
- Blikje tomatenpuree
- 6 eetlepels suiker
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel djahe gemberpoeder
- 1 theelepel sereh citroengras
- 1 eetlepels maizena
- Handje einoedels of mihoen
Bereiding
- Snij de ui in kleine stukjes. Begin daarna met het snijden van je kipfilet. Deze mag ik kleine blokjes die je hapklaar zou kunnen eten.
- Neem een pan en fruit hierin de uitjes totdat ze glazig zijn. Voeg daarna de kipfilet toe en bak deze langzaam gaar.
- Wanneer je kip gaar is voeg je de knoflook en tomatenpuree toe. Bak dit even kort en blus af met een liter water. Voeg de bouillon blokjes toe en nu is het tijd het geheel een uurtje zacht te laten pruttelen. Zo komende de smaken helemaal vrij.
- Haal de stukjes vlees uit de soep en zet deze opzij.
- Voeg 1 liter gezeefde tomaten toe en breng je soep weer aan de kook.
- Maak een mengsel van je suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh. Als alles door elkaar is voeg je het toe aan je Chinese soep.
- Meng in een tweede schaaltje de maïzena met koud water en roer dit tot dat het een gladde mix is. Voeg het daarna toe aan je soep en roer het een tijdje goed door.
- Voeg de noedels of mihoen toe en laat het nog ongeveer 20 minuten lekker sudderen. Voor het serveren voeg je de kip weer toe. De soep is prima direct te eten maar net zo lekker na een nachtje in de koelkast. Serveer eventueel met wat croutons.