Groene curry

0

Bij het maken van groene curry en bij de Thaise keuken in het algemeen wordt veel gebruik gemaakt van curry pasta’s. Dit zijn mengsels van wel 10 of 20 verschillende ingrediënten die fijngemalen en vermengd worden tot een gladde substantie die dient als basis voor veel curry gerechten. Het idee van een goede curry is eigenlijk dat je diverse groenten, een saus en soms ook vis of vlees door elkaar mengt tot een smakelijk gerecht, wat je dan weer kunt eten met rijst of noedels. Je kunt groene curry pasta zelf maken als je wilt, maar veel makkelijker is om kant en klare currypasta bij de supermarkt of toko te kopen. Het recept is voor 2 personen.

Groene curry recept

  • 1 eetlepel groene curry pasta
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui
  • 500 gram (eventueel voorgegaarde) broccoli of paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 rode peper
  • 2 glazen kokosmelk
  • 2 kleingesneden kipfilets of 100 gram garnalen
  • Cashewnoten
  • Eventueel verse koriander en/of limoen ter garnering
  • rijst of noedels voor 2 personen

Groene curry maken

  1. Begin met het bereiden van de rijst of de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking. Daarna ga je verder met het aanbraden van de kipstukjes in de olie. Dit kun je het beste doen in een wok.
  2. Haal de kipblokjes uit de pan zodra ze lichtbruin en gaar zijn. Vervolgens doe je een eetlepel met groene currypasta in de wok. Laat dit al roerend even goed warm worden en voeg vervolgens de uien toe die je ook even aan laat fruiten.
  3. Dan doe je de fijngesneden peper en de broccoli of paksoi in de wok en dit laat je ook even beetgaar worden.
  4. Dan voeg je de kokosmelk, de cashewnoten, de kip en de bamboescheuten toe.
  5. Laat het geheel even doorkoken tot het vocht wat verdampt is en serveer alles op een bord of in een diepe kom waarin je eerst de rijst of noedels hebt gedaan.
  6. Ter garnering eventueel nog wat gehakte koriander of twee plakjes limoen erop en eet smakelijk.
Groene curry
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 eetlepel groene curry pasta
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui
  • 500 gram (eventueel voorgegaarde) broccoli of paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 rode peper
  • 2 glazen kokosmelk
  • 2 kleingesneden kipfilets of 100 gram garnalen
  • Cashewnoten
  • Eventueel verse koriander en/of limoen ter garnering
  • rijst of noedels voor 2 personen
Bereiding
  1. Begin met het bereiden van de rijst of de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking. Daarna ga je verder met het aanbraden van de kipstukjes in de olie. Dit kun je het beste doen in een wok.
  2. Haal de kipblokjes uit de pan zodra ze lichtbruin en gaar zijn. Vervolgens doe je een eetlepel met groene currypasta in de wok. Laat dit al roerend even goed warm worden en voeg vervolgens de uien toe die je ook even aan laat fruiten.
  3. Dan doe je de fijngesneden peper en de broccoli of paksoi in de wok en dit laat je ook even beetgaar worden.
  4. Dan voeg je de kokosmelk, de cashewnoten, de kip en de bamboescheuten toe.
  5. Laat het geheel even doorkoken tot het vocht wat verdampt is en serveer alles op een bord of in een diepe kom waarin je eerst de rijst of noedels hebt gedaan.
  6. Ter garnering eventueel nog wat gehakte koriander of twee plakjes limoen erop en eet smakelijk.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe: