Thaise kip

2

De Thaise keuken staat bekend als pittig, maar ook als bijzonder smaakvol. Voor veel Thaise gerechten geldt dat ze goed bedeeld zijn voor wat (rode) pepers betreft, maar ook andere smaakmakers komen ruim aan bod. Denk hierbij aan Sereh (citroengras) en lente uien. Zo ook in dit recept voor Thaise kip. Een kleurrijk, behoorlijk pittig recept, wat in dit geval wordt voorzien van geroosterde cashewnoten. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens gezond vanwege het hoge gehalte aan onverzadigde vetten in de noten. Het recept is voor 4 personen.

Thaise kip recept

  • 4 eetlepels olie
  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • 400 gram kipfilet
  • 8 gedroogde chilipepers
  • 2 wortels
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 4 lente uien
  • 1 theelepel chilipasta
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel ketchup
  • Water

Thaise kip maken

  1. Snijdt alle groenten en de kip in kleine stukjes. Doe daarna de olie in een wok en bak hierin de kipfilet lichtbruin en gaar. Haal de kipstukjes uit de wok en leg ze apart.
  2. Daarna bak je in de olie de cashewnoten en de chilipepers even licht aan. Pas op dat ze niet verbranden. Haal ook de noten en de pepers weer uit het vet en zet ze apart.
  3. Vervolgens in de olie de chilipasta, de oestersaus, de beide sojasausen en de ketchup even aanbakken. Dit geheel een paar minuten op smaak laten komen en dan de uien, de wortels en de paprika toevoegen.
  4. Als de groenten beetgaar geworden zijn voeg je de kip, de chilipepers en de cashewnoten weer toe. Samen met de eetlepel suiker en de lente uien. Schep het geheel nog even goed om en om tot het warm is en serveer op een bord met rijst of mie.

Thaise kip

4.20 van 86 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eigenwijskoken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • 400 gram kipfilet
  • 8 gedroogde chilipepers
  • 2 wortels
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 4 lente uien
  • 1 theelepel chilipasta
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel ketchup
  • Water

Bereiding

  • Snijdt alle groenten en de kip in kleine stukjes. Doe daarna de olie in een wok en bak hierin de kipfilet lichtbruin en gaar. Haal de kipstukjes uit de wok en leg ze apart.
  • Daarna bak je in de olie de cashewnoten en de chilipepers even licht aan. Pas op dat ze niet verbranden. Haal ook de noten en de pepers weer uit het vet en zet ze apart.
  • Vervolgens in de olie de chilipasta, de oestersaus, de beide sojasausen en de ketchup even aanbakken. Dit geheel een paar minuten op smaak laten komen en dan de uien, de wortels en de paprika toevoegen.
  • Als de groenten beetgaar geworden zijn voeg je de kip, de chilipepers en de cashewnoten weer toe. Samen met de eetlepel suiker en de lente uien. Schep het geheel nog even goed om en om tot het warm is en serveer op een bord met rijst of mie.

 

2 Comments
  1. Paul zegt

    5 sterren
    Goed recept en inderdaad is de smaak authentiek Thais! Een aanrader…

  2. Andre zegt

    5 sterren
    Heerlijk gerecht, ik heb er nog extra groente koriander en gember in gedaan 😋

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept