Pad Thai

0

Pad Thai is wereldberoemd. En niet alleen in Thailand. Het noedel gerecht is een smaakvolle ambassadeur voor de Thai die al vele harten overal ter wereld heeft verwarmt. Letterlijk en figuurlijk. De Thai staan bekend om hun slanke postuur en dat is deels zeker te danken aan de hun keuken. Die is heel divers en zit boordevol met vis, garnalen en groenten. In alle kleuren het liefst. Alle kleuren op je bord is goed voor je en dat weten de Thai als de beste. En dat zie je terug in hun populaire Pad Thai. Het recept is voor 2 personen.

Pad Thai recept

  • 10 gamba garnalen
  • 3 eetlepels olie
  • 150 gram gedroogde rijstnoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gestampte gedroogde chilipeper
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels tamarindewater (toko)
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde garnalen
  • 50 gram geroosterde pinda’s, grof gehakt
  • 2 gesneden lente-uitjes
  • 4 stuks kleingesneden baby paksoi
  • 2 eetlepels grof gehakte koriander
  • 1 limoen

Pad Thai maken

  1. Begin met de noedels te garen volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet ze apart. Roer er wat olie door om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Vervolgens verhit je wat olie in een wok en fruit je daarin even de knoflook en het chilipoeder aan. Voeg dan de paksoi en de gamba’s toe en roerbak ze totdat ze net gaar zijn. Vervolgens haal je het geheel even uit de wok en roerbak je in de wok de eieren tot ze net gaar beginnen te worden.
  2. Voeg hier de vissaus, de chilisaus, de lente uien, het tamarindewater, de pinda’s en de suiker aan toe en schep even snel om en om. Dan doe je de gedroogde garnalen, de koriander, noedels en de paksoi met de gamba’s erbij. Blijf het geheel doorroeren totdat alles warm genoeg is om opgediend te worden.
  3. Bovenop het bord of de kom met Pad Thai kun je nog plakjes limoen leggen zodat je gasten (of jijzelf natuurlijk) het limoensap nog door het noedel gerecht kunnen mengen.

Pad Thai

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eigenwijskoken

Ingrediënten

  • 10 gamba garnalen
  • 3 eetlepels olie
  • 150 gram gedroogde rijstnoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gestampte gedroogde chilipeper
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels tamarindewater toko
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde garnalen
  • 50 gram geroosterde pinda’s grof gehakt
  • 2 gesneden lente-uitjes
  • 4 stuks kleingesneden baby paksoi
  • 2 eetlepels grof gehakte koriander
  • 1 limoen

Bereiding

  • Begin met de noedels te garen volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet ze apart. Roer er wat olie door om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Vervolgens verhit je wat olie in een wok en fruit je daarin even de knoflook en het chilipoeder aan. Voeg dan de paksoi en de gamba's toe en roerbak ze totdat ze net gaar zijn. Vervolgens haal je het geheel even uit de wok en roerbak je in de wok de eieren tot ze net gaar beginnen te worden.
  • Voeg hier de vissaus, de chilisaus, de lente uien, het tamarindewater, de pinda's en de suiker aan toe en schep even snel om en om. Dan doe je de gedroogde garnalen, de koriander, noedels en de paksoi met de gamba's erbij. Blijf het geheel doorroeren totdat alles warm genoeg is om opgediend te worden.
  • Bovenop het bord of de kom met Pad Thai kun je nog plakjes limoen leggen zodat je gasten (of jijzelf natuurlijk) het limoensap nog door het noedel gerecht kunnen mengen.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.