Tom Kha Kai

0

Deze ingewikkeld klinkende soep is niet alleen helemaal niet ingewikkeld om te maken, het is ook nog eens echt verrukkelijk. Een Thaise maaltijdsoep die de perfecte combinatie vormt tussen pittig en zoet. Kokos met pit zou je het kunnen noemen. Een goed vullende soep die je smaakpapillen flink aan het werk zet. Precies zoals het hoort volgens de Thaise keuken. Daarin is de perfecte combinatie van zoet, zuur en pittig het doel waar naar gestreefd wordt. En het liefst moet het nog gezond en voedzaam zijn ook. Aan alle criteria voldoet deze soep in hoge mate. Het recept is voor 4 personen.

Tom Kha Kai

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eigenwijskoken

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 2 kipbouillon blokjes
  • 400 milliliter kokosmelk 400 ml
  • 1 stengel sereh citroengras
  • 1 rode peper
  • 1 stukje verse gember
  • 5 blaadjes limoenblad
  • 300 gram kipfilet
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram oesterzwammen of shiitakes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • verse koriander

Bereiding

  • Breng het water aan de kook met daarin de bouillonblokjes en de kokosmelk. Doe daarin de kleingesneden stengel citroengras, de fijngesneden peper (met zaad is pittiger), de kleingesneden gember en de gekneusde limoenblaadjes en laat dit zachtjes een beetje koken. Wel oppassen met de kokosmelk, dat kan overkoken.
  • Dan ga je verder met het kleinsnijden van de kip en dat doe je daarna ook in het kokende mengsel.
  • Terwijl je wacht tot de kip gaar is kun je de paddenstoelen en de lente uien klein snijden en aan de soep toevoegen. Deze hoeven maar enkele minuten mee te koken. Ze moeten niet te gaar worden. Net beetgaar is prima in een Thaise soep.
  • Haal de soep nu van het vuur en voeg voor de finishing touch nog de vissaus, de suiker en het sap van de limoenen toe. Om het geheel helemaal af te maken kun je er nog wat verse koriander doorheen roeren of dit op de kommen met soep leggen ter garnering.
  • De soep kun je meteen opdienen, maar als je hem even hebt laten staan om nog verder op smaak te komen, dan wordt hij alleen maar nog lekkerder.

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept