Lontong

0

Lontong is een gerecht van samengedrukte rijst die in het originele recepten in een bananenblad samengedrukt wordt. Het is onmiskenbaar voor de Indonesische keuken en wordt ook gevonden in Maleisië en Singapore. Doordat de rijst gekookt wordt in een bananenblad wordt het één groot blok. Deze wordt daarna in kleine stukjes gesneden als vervanging van de normale gekookte witte rijst. Dit gerecht wordt meestal op kamertemperatuur gegeten als bijgerecht van Indonesische pindasaus gerechten zoals gado gado en satay (saté).

Natuurlijk kan je de traditionele bereidingswijze gebruiken voor het maken van dit gerecht echter kan het tegenwoordig ook een stuk gemakkelijker. In de toko heb je voorverpakte lontong. Zakjes met daarin alvast gebroken rijst. Deze hoef je enkel nog te koken en daarna is het klaar.

Lontong

2.67 van 12 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Auteur: Eigenwijskoken

Ingrediënten

  • Water
  • Lonton van de toko kant en klaar

Bereiding

  • Zet een grote pan op het vuur met water. Hou er rekening mee dat de zakjes behoorlijk gaan groeien in formaat dus neem de grootste pan die je hebt.
  • Zodra het water kookt kan je het aantal zakjes dat je wilt bereiden toevoegen.
  • Laat ze ongeveer een uur koken en draai ze ondertussen af en toe even om.
  • Na het koken laat je de zakjes eerst volledig goed afkoelen. Als je eerder gaat snijden dan loopt het mis.
  • Zijn ze goed koud? Snij het dan in mooie vierkante blokjes en serveer bij je Indo gerecht of bewaar in de koelkast.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept