Soto Ajam

0

Soto Ajam betekent ‘soep met kip’. Maar naast bouillon en kip gaan er nog veel meer ingrediënten en dan vooral ook kruiden in deze hele lekkere maaltijdsoep. Je moet dus wel rekening houden met een behoorlijk lange bereidingstijd als je deze soep wilt gaan maken. Dit kun je iets inkorten door gebruik te maken van kant en klare kippenbouillon, maar als je het helemaal echt wilt doen zul je ook nog zelf bouillon moeten trekken van kip. De versie hieronder is geschikt voor 6 personen.

Soto Ajam recept

  • 6 kippenbouten
  • 3 liter water
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 200 g gekookte aardappelen
  • 2 el ketjap manis
  • 1 stukje verse gember
  • 1 citroen
  • 125 g taugé
  • 40 g selderij
  • 50 g gebakken uitjes
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 2 stengels citroengras
  • 3 stengels prei
  • 3 tenen knoflook
  • 2 grote uien
  • 6 gekookte eieren

Soto Ajam maken

Begin met het gaarkoken van de kippenbouten samen met de bouillonblokjes en de gekneusde stengels citroengras. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Maak terwijl de kip kookt een boemboe in de keukenmachine van de djahé, koenjit, laos, ketoembar, laos en de gember. Verhit olie in een pan en roer hier de boemboe in tot hij goed doorgewarmd is. Daarna fruit je de fijngesneden uien en de knoflook hierin. Terwijl je dit een poosje laat garen kun je de kip uit het water halen en het vlees lostrekken van de botjes. De kip doe je terug in het water.

Voeg nu ook de boemboe met de uien en knoflook, de ketjap en de fijngesneden overige groenten toe. Laat dit een paar minuten koken tot de groenten bijna gaar zijn. Dan haal je de citroengrasstengels uit de pan en doe je de kleingesneden aardappels er juist nog weer bij.

De Ajam Soto nog even laten doorwarmen en dan opdienen, waarbij je de taugé, het citroensap, een gekookt ei en de selderij kunt gebruiken als laatste garnering en smaakmaker.

 

Soto Ajam
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 6 personen
Ingrediënten
  • 6 kippenbouten
  • 3 liter water
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 200 g gekookte aardappelen
  • 2 el ketjap manis
  • 1 stukje verse gember
  • 1 citroen
  • 125 g taugé
  • 40 g selderij
  • 50 g gebakken uitjes
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 2 stengels citroengras
  • 3 stengels prei
  • 3 tenen knoflook
  • 2 grote uien
  • 6 gekookte eieren
Bereiding
  1. Begin met het gaarkoken van de kippenbouten samen met de bouillonblokjes en de gekneusde stengels citroengras. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Maak terwijl de kip kookt een boemboe in de keukenmachine van de djahé, koenjit, laos, ketoembar, laos en de gember. Verhit olie in een pan en roer hier de boemboe in tot hij goed doorgewarmd is. Daarna fruit je de fijngesneden uien en de knoflook hierin. Terwijl je dit een poosje laat garen kun je de kip uit het water halen en het vlees lostrekken van de botjes. De kip doe je terug in het water.
  2. Voeg nu ook de boemboe met de uien en knoflook, de ketjap en de fijngesneden overige groenten toe. Laat dit een paar minuten koken tot de groenten bijna gaar zijn. Dan haal je de citroengrasstengels uit de pan en doe je de kleingesneden aardappels er juist nog weer bij.
  3. De Ajam Soto nog even laten doorwarmen en dan opdienen, waarbij je de taugé, het citroensap, een gekookt ei en de selderij kunt gebruiken als laatste garnering en smaakmaker.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe: