Nasi Goreng

2

Nasi goreng is rijst met gebakken vlees en wat groenten en uiteraard kruiden. De Indische keuken kent versies van nasi goreng met varkensvlees, maar ook met stukjes kip of garnalen. De onderstaande versie is met kip. Wanneer je varkensvlees gebruikt blijft de bereiding verder hetzelfde, maar bij garnalen kun je de garnalen het beste even apart laten garen en pas toevoegen bij het serveren van de nasi. Anders worden ze wellicht taai. Het recept is voor 4 personen.

Nasi Goreng recept

  • 1 kleine spitskool
  • 2  stronken prei
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 4 wortels
  • 200 gram taugé
  • 1 rode peper
  • peper en zout
  • 2 eetlepels  zoete sojasaus
  • 2 in blokjes gesneden kipfilets
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel koenjit (komijn)
  • 1 stukje trassi ter grootte van een dobbelsteen
  • 4 eieren

Nasi goreng maken

  1. Doe de trassi, een eetlepel olie, de laos, de ketoembar, de djahé, de rode peper en de koenjit samen met de ui, de gember en de knoflook in een keukenmachine. Maal alles fijn tot een boemboe. Als je van pittig houdt, dan moet je de pitjes in de peper laten zitten, wil je iets minder heet, dan kun je beter de pitjes eerst even uit de peper halen.
  2. De boemboe doe je in een wok waarin je de rest van de olie verhit hebt. Laat het goed doorwarmen tot het veel geur af gaat geven. Dan voeg je de blokjes kipfilet toe en dit bak je lichtbruin en gaar. Vervolgens voeg je de ketjap en de heel fijngesneden wortels, prei en de spitskool toe. Dit fijnsnijden kun je eventueel ook door de keukenmachine laten doen.
  3. Dit geheel laat je bakken en garen, waarbij je het regelmatig even om moet scheppen. Pas als alles gaar is voeg je de taugé nog toe om het maximaal een minuut of 2 mee te garen. Ondertussen kun je de eieren bakken en die als spiegelei of omelet (met melk) bovenop de nasi goreng leggen ter garnering.

Nasi Goreng

3.56 van 9 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Auteur: Eigenwijskoken

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool
  • 2 stronken prei
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 4 wortels
  • 200 gram taugé
  • 1 rode peper
  • peper en zout
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 2 in blokjes gesneden kipfilets
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel koenjit komijn
  • 1 stukje trassi ter grootte van een dobbelsteen
  • 4 eieren

Bereiding

  • Doe de trassi, een eetlepel olie, de laos, de ketoembar, de djahé, de rode peper en de koenjit samen met de ui, de gember en de knoflook in een keukenmachine. Maal alles fijn tot een boemboe. Als je van pittig houdt, dan moet je de pitjes in de peper laten zitten, wil je iets minder heet, dan kun je beter de pitjes eerst even uit de peper halen.
  • De boemboe doe je in een wok waarin je de rest van de olie verhit hebt. Laat het goed doorwarmen tot het veel geur af gaat geven. Dan voeg je de blokjes kipfilet toe en dit bak je lichtbruin en gaar. Vervolgens voeg je de ketjap en de heel fijngesneden wortels, prei en de spitskool toe. Dit fijnsnijden kun je eventueel ook door de keukenmachine laten doen.
  • Dit geheel laat je bakken en garen, waarbij je het regelmatig even om moet scheppen. Pas als alles gaar is voeg je de taugé nog toe om het maximaal een minuut of 2 mee te garen. Ondertussen kun je de eieren bakken en die als spiegelei of omelet (met melk) bovenop de nasi goreng leggen ter garnering.

 

2 Comments
  1. […] voor je eigen variant gaan. En dat zelfs in 20 minuutjes koken! Dit gerecht is heerlijk bij o.a.: nasi goreng, bami goreng maar ook je soto […]

  2. Dik Eisink zegt

    5 sterren
    Smaakvol en komt goed overeen met de smaakbeleving die ik bij m’n tante heb opgedaan.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept