Pindasoep

0

Pindasoep is een gerecht dat typisch iets is uit de Surinaamse keuken. Het is waarschijnlijk ooit meegenomen door de Javanen en wordt inmiddels door alle Surinamers zeer gewaardeerd. Pindasoep is een calorierijke en voedzame soep doordat er in pinda’s veel vetten zitten. Gelukkig zijn dit voornamelijk onverzadigde en dus gezonde vetten. Al eet je het niet alleen maar omdat het zo lekker is, dan kun je pindasoep altijd nog onder het mom van dat het goed voor je bloedvaten is eten. Het recept is voor 4 personen.

Pindasoep recept

  • 1 liter water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 rode paprika
  • 2 aardappels
  • 4 eetlepels ongezouten pinda’s
  • 1 pot Surninaamse pindakaas (toko of supermarkt) of gewone pindakaas met 1 theelepel sambal erdoor
  • snufje gemalen pimentkorrels
  • verse selderij
  • 1 blokje groentebouillon

Pindasoep recept

  1. In een soeppan in de olie de fijngesneden ui en knoflook even aanfruiten tot het glazig wordt. Daarna de fijngesneden paprika toevoegen en ook even meebakken. Vervolgens giet je het water samen met het bouillonblokje in de pan en brengt het aan de kook. Als het water kookt dan voeg je de in stukken gesneden aardappels, de ketjap en de piment toe. Dit laat je vervolgens ongeveer 20 minuten koken totdat de aardappels zacht zijn.
  2. Terwijl de soep kookt lepel je er in stukjes en beetjes de pindakaas met de helft van de (fijngehakte) pinda’s door. Dit moet met beleid. Steeds pas weer pindakaas toevoegen als de vorige schep door de soep heen ‘verdwenen’ is.
  3. Als alle pindakaas in de soep zit en de aardappels zacht zijn, voeg dan nog de tweede helft van de fijngehakte pinda’s en de peterselie toe. Heel even een minuut of drie meekoken en dan is de soep klaar om opgediend te worden. Je kunt er eventueel nog wat zout aan toevoegen als je de soep niet zout genoeg vindt.
Pindasoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 rode paprika
  • 2 aardappels
  • 4 eetlepels ongezouten pinda's
  • 1 pot Surninaamse pindakaas (toko of supermarkt) of gewone pindakaas met 1 theelepel sambal erdoor
  • snufje gemalen pimentkorrels
  • verse selderij
  • 1 blokje groentebouillon
Bereiding
  1. In een soeppan in de olie de fijngesneden ui en knoflook even aanfruiten tot het glazig wordt. Daarna de fijngesneden paprika toevoegen en ook even meebakken. Vervolgens giet je het water samen met het bouillonblokje in de pan en brengt het aan de kook. Als het water kookt dan voeg je de in stukken gesneden aardappels, de ketjap en de piment toe. Dit laat je vervolgens ongeveer 20 minuten koken totdat de aardappels zacht zijn.
  2. Terwijl de soep kookt lepel je er in stukjes en beetjes de pindakaas met de helft van de (fijngehakte) pinda's door. Dit moet met beleid. Steeds pas weer pindakaas toevoegen als de vorige schep door de soep heen 'verdwenen' is.
  3. Als alle pindakaas in de soep zit en de aardappels zacht zijn, voeg dan nog de tweede helft van de fijngehakte pinda's en de peterselie toe. Heel even een minuut of drie meekoken en dan is de soep klaar om opgediend te worden. Je kunt er eventueel nog wat zout aan toevoegen als je de soep niet zout genoeg vindt.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe: