Kip Ketjap

0

Een klassieker uit de Indonesische keuken kun je kip ketjap wel noemen. Gemarineerd vlees is altijd lekker. Door de kip een dag van te voren vast in de marinade te zetten zal de smaak van de ketjap helemaal door het vlees heentrekken. Af en toe even omroeren doet daarbij wonderen. Goed lang marineren geeft garantie voor echt heerlijk vlees. De kip kun je eventueel ook vervangen door varkenslappen, maar dan maak je ineens babi ketjap. Dit recept is voor 4 personen.

Kip ketjap recept

  • 3 eetlepels olie
  • 4 kipfilets
  • 800 gram sperziebonen
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel, gehakte verse gember
  • 200 milliliter zoete ketjap (manis)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chilipeper
  • halve theelepel zout
  • rijst voor 4 personen

Kip ketjap maken

  1. Je begint met het in blokjes of reepjes snijden van de kip.
  2. Dan ga je de ui, de knoflook, de gember, de ketjap, de honing, het citroensap, het zout en de chilipeper bij elkaar in een in een ruime schaal die in de koelkast past door elkaar roeren.
  3. Als alles goed gemengd is voeg je hier de stukjes kip bij. Roer dit ook goed om en om tot alle kip bedekt is met de ketjap saus. Dek de schaal af en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
  4. Een dag van tevoren klaar maken is het beste. Lang marineren geeft de kip extra smaak.
  5. Na het marineren verhit je olie in een braadpan en daar voeg je de gemarineerde kip met de ketjapmarinade aan toe.
  6. Bak de kip kort en roer het continu om en om. Hiermee voorkom je dat de marinade aan gaat branden.
  7. Zorg dat je ondertussen de sperziebonen en de rijst gekookt hebt om daar de heerlijk verse kip ketjap bij te kunnen serveren. Eet je het vlees liever alleen met rijst, dan laat je de bonen gewoon achterwege natuurlijk.
Kip Ketjap
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 4 personen
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olie
  • 4 kipfilets
  • 800 gram sperziebonen
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel, gehakte verse gember
  • 200 milliliter zoete ketjap (manis)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chilipeper
  • halve theelepel zout
  • rijst voor 4 personen
Bereiding
  1. Je begint met het in blokjes of reepjes snijden van de kip.
  2. Dan ga je de ui, de knoflook, de gember, de ketjap, de honing, het citroensap, het zout en de chilipeper bij elkaar in een in een ruime schaal die in de koelkast past door elkaar roeren.
  3. Als alles goed gemengd is voeg je hier de stukjes kip bij. Roer dit ook goed om en om tot alle kip bedekt is met de ketjap saus. Dek de schaal af en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
  4. Een dag van tevoren klaar maken is het beste. Lang marineren geeft de kip extra smaak.
  5. Na het marineren verhit je olie in een braadpan en daar voeg je de gemarineerde kip met de ketjapmarinade aan toe.
  6. Bak de kip kort en roer het continu om en om. Hiermee voorkom je dat de marinade aan gaat branden.
  7. Zorg dat je ondertussen de sperziebonen en de rijst gekookt hebt om daar de heerlijk verse kip ketjap bij te kunnen serveren. Eet je het vlees liever alleen met rijst, dan laat je de bonen gewoon achterwege natuurlijk.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe: