Bami Goreng

2017-07-16

No more images found for this recipe!

  • Opbrengst : 4 personen
  • Aantal porties : 4

Bami goreng betekent eigenlijk zoiets als ‘tarwenoedels met gebakken vlees’. Dat is ook wat de Indische bami goreng in Nederland zou moeten zijn. Je gebruikt de mi als basis. Mi zijn in feite noedels en in het geval van bami zijn die gemaakt van tarwe. Daarbij voeg je gebakken vlees. Dit kan varken of kip zijn. Maar ook garnalen. Verder hoort er bij echt bami goreng ook gebakken ei of omelet en natuurlijk groenten en kruiden voor de smaak. Het volgende recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 250 gram mie
  • 250 gram magere varkenslappen
  • 50 gram taugé
  • 2 stengels in ringen gesneden prei
  • 1 grote, fijngesneden ui
  • 2 tenen, fijngehakte knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 2 theelepels ketoembar
  • 2 theelepels djinten
  • 1 rode peper
  • zout

Stappenplan

Stap 1

Begin met het garen van de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de mie beetgaar is, dan afspoelen met koud water en apart zetten. Liefst houd je het warm. Ondertussen kun je de groenten en het vlees in kleine stukjes of reepjes snijden. Hoe fijner, hoe beter. Dan verhit je de olie in een wok en daarin doe je de ketoembar, de fijngehakte gember, de djinten en de ketjap. Daarna voeg je de uien en de knoflook toe en dit alles laat je even een minuut of 5 fruiten en op smaak komen.

Stap 2

Vlees en groenten bakken Dan voeg je de repen varkensvlees toe. Dit kun je ook vervangen door stukjes kipfilet. Als het vlees begint te garen, doe er dan ook de in ringen of reepjes gesneden rode peper bij. Als je de pitjes laat zitten, dan is de peper heet. Haal je de pitjes eruit, dan wordt de bami wat minder pittig. Dan nog de prei en een theelepel zout toevoegen en doorroeren. Als de prei zacht begint te worden doe je pas de taugé erbij. Dit hoeft nog maar een minuut of 2 mee te bakken.

Stap 3

Ei als garnering Om je bami goreng helemaal compleet te maken kun je ondertussen in een andere pan de eieren bakken als spiegelei, roerei of omelet (met melk). Na het opdienen van de bami goreng kun je het ei als garnering bovenop de bami serveren.

Soort recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Zelf sambal maken

    Zelf sambal maken

  • Lontong koken

    Lontong

  • ajam pedis

    Ajam pedis

  • Nasi kuning

    Nasi kuning

  • Kip ketjap

    Kip ketjap