Ajam pedis

2017-07-19
  • Opbrengst : 4 personen
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 60m

Ajam pedis is pittige kip. De kip bestaat bij dit Indische recept over het algemeen uit kippenbouten, poten of vleugeltjes. Het bot geeft tijdens het sudderen nog extra smaak aan je ajam pedis. De basis van de pittige saus is sambal, aangevuld met wat tomaat in de vorm van verse tomaat, puree of ketchup. Als de saus te dun blijft, dan kun je deze altijd een beetje in laten dikken met maizena bijvoorbeeld. Het recept is voor vier personen.

Ingrediƫnten

  • 4 kippenpoten
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 1 stukje verse gember
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel laos
  • 1 stengel citroengras
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eetlepel suiker

Stappenplan

Stap 1

Je begint met het aanbraden van de kippenpoten in een braadpan met deksel. Leg de kip in een pan met olie en braad ze om en om tot ze lichtbruin beginnen te worden. Helemaal garen hoeft niet, dat doen ze later nog.

Stap 2

Doe dan de uien, de knoflook, de gember, de sambal, de suiker, de laos en de trassi met een eetlepel olie in de blender van de keukenmachine en maal er een fijne boemboe (pasta) van. Deze boemboe ga je aanbakken in hetzelfde vet als waar de kippenpoten in gebakken zijn.

Stap 3

Zodra de boemboe goed begint te geuren voeg je wat water toe. Doe daarin ook de gekneusde stengel citroengras, de kleingesneden tomaten, de tomatenpuree en het laurierblaadje.

Stap 4

Kip laten sudderen Dan leg je de kippenpoten erbij en giet er zoveel water bij dat de kippenpoten net onder staan. Doe de deksel op de pan en laat dit zo een half uur tot drie kwartier zachtjes sudderen tot de kip loslaat van het bot. Dan is de ajam pedis klaar en kun je het serveren met rijst en eventueel wat groente en kroepoek erbij.

Soort recept: Ingredients:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gem. bezoekersbeoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 beoordelingen

Gerelateerd:
  • Zelf sambal maken

    Zelf sambal maken

  • Lontong koken

    Lontong

  • Nasi kuning

    Nasi kuning

  • Kip ketjap

    Kip ketjap

  • Nasi Goreng Indonesisch

    Nasi Goreng